На лов за млади кадри 3-дневен бизнес форум среща работодатели и студенти
17.04.2015
Организатор: AIESEC

Международната студентска организация AIESEC организира за 10-ти път бизнес форум, който ще срещне повече от 400 студенти от София с над 15 водещи компании, действащи от българския пазар, сред които Fibank, Ficosota, DHL, JTI, Aurubis, TBI-Info, Метрореклама. Интерактивният форум „Бизнесът в действие" ще се проведе от 17-ти до 19-ти април 2015 година в София, Варна, Русе, Свищов и Велико Търново. В София мястото на събитието е Интер Експо Център.

Организаторите са си поставили за цел да покажат на студентите възможности за развитие в България и да ги мотивират да градят кариерата си тук.

Бизнесът пък ще получи възможност да провери  качествата на българските студенти като евентуални бъдещи професионални кадри и така да инвестира в тяхното развитие.

На събитието ще има бизнес симулации, обучения, дискусии и презентации. Студентите ще работят върху предоставени от работодателите казуси, за да добият непосредствена представа за нуждите на реалния бизнес и да усетят разликата между преподаването в университетите и това, което се прилага на практика в работна среда.

Програмата на „Бизнесът в действие" предвижда първият ден да премине в презентации и споделяне на лични истории от успешни хора в бизнеса. Вторият ден е посветен на работа върху реални бизнес казуси, а третият е за награждаване на отличилите се студенти и дебати за професионално развитие в България.

Форумът е шанс за работодателите да проверят как стои въпроса с качеството на изхода на висшите ни училища и може би да намерят някой талантлив, млад кадър за своя бизнес.

Подробности за събитието и формуляр за регистрация можете да намерите на страницата на бизнес форума: www.bip.aiesec.bg