Конференция „Образование и бизнес“
11.05.2015
Организатор: TV Bulgaria on air

За втора поредна година Медийна група Bulgaria ON AIR, Investor и Bloomberg TV организират конференция „Образование и бизнес“.

 

Форумът ще се проведе на 11 май 2015 г. от 9:30 of 13:00 часа в София Хотел Балкан и ще бъде посветен на темата „Финансовото образование за устойчива икономика“.

 

Конференцията “Образование и бизнес – Финансовото образование за устойчива икономика“ е резултат от вярата и убедеността на организаторите, че в основата на всяко проспериращо общество е качественото образование и адекватното му приложение. На дневен ред ще бъде поставен въпросът за необходимостта от по-задълбочено изучаване на финансови и бизнес дисциплини в средните училища, както и конкурентното финансово образование в университетите.

 

Форумът ще бъде модериран от Нейра Чехич - журналист в студиото на Bloomberg TV в Лондон, а специален гост на събитието ще бъде проф. Стив Ханке - професор по приложна икономика и директор на Института за приложна икономика, глобално здравеопазване и изследване на бизнес предприятията в университета Джон Хопкинс в Балтимор. Той е старши научен сътрудник и директор на  проекта "Проблемни валути" към Cato Institute във Вашингтон; старши съветник в международния монетарен изследователски институт на университета Ренмин в Пекин; специален съветник на Центъра за финансова стабилност в Ню Йорк; редактор на Globe Asia Magazine. Проф Ханке е и член на съвета Харта на Дружеството на Икономическо измерване и финансовия консултативен съвет на Обединените арабски емирства.

 

Генерален партньор: Варненски свободен университет „Черноризец Храбър”.

 

Официална банка: Уникредит Булбанк

 

Събитието се провежда с подкрепата на: Икономически университет Варна и Провидент Файненшъл България.

Институционални партньори на конференцията са: Български форум на бизнес лидерите, Българска мрежа на Глобалния договор на ООН, Българска стопанска камара, Българска търговско-промишлена палата, Италианска търговска камара в България, Френско-българска търговска и индустриална камара, Българска асоциация за управление на хора, Българско дружество за връзки с обществеността, JobTiger, Junior Achievement, AIESEC, Akademika.bg, сп. Мениджър.

Повече на: www.edu-business.info